Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Festmaten kan også tilberedes på grillen! Denne oppskriften krever litt tid, men den er verdt det. Om ikke for gjestenes ros – så definitivt for den deilige smakens del!

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 ss ss valnøttolje valnøttolje

Jordskokkpuré

  • 400 g g jordskokk jordskokk
  • 0,75 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Valnøtt- og sjampinjongolje

  • 100 g g sjampinjong sjampinjong
  • 50 g g valnøtter valnøtter
  • 0,75 dl dl valnøttolje valnøttolje
  • 0,75 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, og gni inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.

  • Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned, legg på lokk og grill til du kan trekke skinnet av laksestykkene, ca. 1 minutt.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk, skjær i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.

  • Kok opp matfløte.

  • Kjør jordskokk i en foodprosessor til en glatt puré sammen med kokende matfløte til puréen har en fast konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Valnøtt- og sjampinjongolje

  • Skjær sjampinjong i terninger.

  • Rist valnøttene i tørr stekepanne til de blir gylne og dryss litt salt over. 

  • Skjær hver halve valnøtt i fire.

  • Stek sjampinjong i solsikkeolje i samme stekepanne som valnøttene ble stekt i.

  • Tilsett valnøttolje og valnøtter, og smak til med salt og pepper.

Server grillet laks med jordskokkpuré, valnøtt- og sjampinjongolje og salat.