Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Grillet laks med en blanding av sesongens friske grønnsaker er frisk sommermat. I denne oppskriften setter ristet rosépepper på toppen en spiss av både smak og aroma.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 ss ss rosépepper rosépepper
  • 200 g g mandelpotet mandelpotet
  • 250 g g bacon bacon
  • 1 dl dl aspargesbønner aspargesbønner
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • olje olje
  • bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • dill, frisk dill, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker.

  • Rist rosépepper i tørr stekepanne og dryss den over laksestykkene sammen med litt salt.

  • Pensle skinnsiden med olje og grill laksen med skinnsiden ned i ca. 8 minutter.

  • Skrubb potetene godt og kok dem halvmøre.

  • La potetene dampe seg tørr uten lokk og del dem i to.

  • Sprøstek bacon i terninger og kok aspargesbønnene.

  • Stek potetene møre på grill.

  • Bland poteter, bacon, aspargesbønner, olivenolje og eplecidereddik. 

  • Smak til med salt og pepper, og bland inn bladpersille og dill like før servering.

Server grillet laks med potetblandingen.