Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en spennende oppskrift som fort kan bli en grillfavoritt. Server den med en frisk mangosalat eller annet tilbehør ved siden av.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g hel laksefilet, med skinn hel laksefilet, med skinn
  • grillfolie grillfolie

Krydderblanding

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss løk, sprøstekt løk, sprøstekt
  • 1 ss ss allehånde, malt allehånde, malt
  • 0,5 ss ss pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ts ts timian, tørket timian, tørket
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts kanel kanel
  • 0,5 ts ts muskatnøtt muskatnøtt
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss salt salt

Mangosalat

  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 potte potte koriander, frisk koriander, frisk
  • 4 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 0,5 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skrap skinnet rent for skjell, og skyll og tørk laksefileten.

  • Finhakk hvitløk og knus sprøstekt løk med en skje.

  • Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.

  • Skjær rutesnitt i kjøttsiden av laksen og gni inn krydderblandingen.

  • Grill laksen med skinnsiden ned på grillen i ca. 15 minutter.

Eller

  • Legg laksen på et stykke grillfolie og brett folien rundt fisken.

  • Legg den på grillen og legg lokk over om du har.

  • La laksen ligge på grillen i ca. 15 minutter.

Mangosalat

  • Skjær mango i biter.

  • Plukk bladene av korianderplanten og skjær chili i små biter.

  • Bland mango, koriander og chili med olivenolje og saften av lime.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med mangosalat ved siden av.