Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks kan du krydre på utallige måter. Hvis du liker indiske smaker bør du prøve denne oppskriften med grillet tandoorikrydret laks, hjemmelaget naanbrød og raita.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 5 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 ts ts garam masala garam masala
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,5 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 1 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell

Naanbrød

  • 2 ss ss olje olje
  • 3 dl dl vann vann
  • 1 ts ts honning honning
  • 1 ts ts salt salt
  • 12 g g tørrgjær tørrgjær
  • 8 dl dl hvetemel hvetemel

Raita

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 0,25 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • salt salt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker.

  • Finhakk ingefær og hvitløk, og bland med garam masala, spisskummen, kajennepepper og yoghurt.

  • Legg laksestykkene i marinaden og la ligge i 3 timer.

  • Tørk av overflødig marinade med tørkepapir og grill laksestykkene i ca. 3 minutter på hver side.

Naanbrød

  • Bland olje med lunkent vann og rør ut honning. 

  • Tilsett salt, tørrgjær og mesteparten av hvetemelet.

  • Kna sammen til en smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig.

  • Dekk med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.

  • Legg deigen på bakebordet og del den i dobbelt så mange emner som porsjoner.

  • Kna hvert emne til en bolle, som du deretter kjevler ut til en flat kake på ca. 15 cm i diameter.

  • Legg brødene på varm grill og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Raita

  • Skrell agurk og riv den grovt på et rivjern.

  • La den stå litt og sil væsken av agurken.

  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland med agurk, yoghurt og spisskummen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server nygrillet laks med naanbrød og raita ved siden av.