Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 16 stk stk kamskjell kamskjell
  • 8 skiver skive spekeskinke spekeskinke
  • 2 stk stk maiskolbe maiskolbe
  • 8 stk stk trespyd trespyd
  • 2 stk stk sitroner sitron
  • olje olje

Vinaigrette

  • 2 ss ss tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ts ts dijonsennep dijonsennep

Framgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.

  • Skjær laksefileten i jevnstore biter, like mange som det er kamskjell.

  • Del hver spekeskinkeskive i to på langs, og surr en bit rundt hver laksebit.

  • Træ to kamskjell og to laksebiter på hvert trespyd.

  • Pensle med olje og grill på høy varme, ca. 2 minutter på hver side.

  • Pensle maiskolbe med olje og grill i et par minutter.

  • Del sitron i to og grill lett med snittsiden ned.

Vinaigrette

  • Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.

  • Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.

Server grillspydene med grillet mais, sitron og vinaigrette ved siden av.