Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

På disse grillspydene trær du noe av det beste fra norske hav. Tilbehøret låner vi langveisfra: Tabbouleh er en salat laget på byggris, og oppskriften er opprinnelig fra Libanon. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss chiliolje chiliolje

Tabbouleh

  • 4 pors pors byggris byggris
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • salt salt
  • trespyd trespyd

Framgangsmåte

  • Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.

  • Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjell, og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.

  • Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.

Tabbouleh

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.

  • Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger. 

  • Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.

  • Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.

Server grillspydene på en seng av tabbouleh.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.