Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en herlig gryte med laks, steinbit og høstens grønnsaker når det begynner å bli kaldere i luften. Denne oppskriften varmer og smaker godt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk nepe nepe
  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 0,25 stk stk sellerirot sellerirot
  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 l l fiskekraft fiskekraft
  • 24 stk stk aspargesbønner aspargesbønner
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • rundstykke, grovt rundstykke, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær laks og steinbit i terninger.

  • Skrell grønnsakene og skjær nepe, gulrot, persillerot og sellerirot i jevnstore biter.

  • Del blomkålen i små buketter og skjær vårløk i ca. 3 cm store biter.

  • Kok opp fiskekraften, ha i grønnsakene og aspargesbønnene, og kok til grønnsakene er nesten helt ferdige.

  • Tilsett fisken i gryten og la den trekke til den er ferdig. 

  • Smak til med salt, pepper og saften av sitron. 

Server med grove rundstykker ved siden av, og friske urter drysset over.