Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lakseburger i pitabrød er noe du fint kan lage ute sammen med barna. Denne oppskriften er fri for egg, skalldyr og nøtter, og melkefri om du serverer uten tzatziki.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts sitronpepper sitronpepper
  • 0,5 ts ts chilipulver chilipulver
  • olje olje

Tzatziki

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • 1 ts ts limesaft limesaft
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts sukker sukker

Tilbehør

  • pitabrød pitabrød
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.

  • Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.

  • Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.

  • Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.

  • Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.

Tzatziki

  • Vask agurk, del den i to på langs og skrap ut det meste av kjernene. Riv agurken grovt på et rivjern.

  • Rens og finhakk hvitløk.

  • Bland sammen agurk, hvitløk, matyoghurt og limesaft. 

  • Smak til med salt og sukker.

Tilbehør

  • Vask, rens og del opp salaten.

Server lakseburgerne i pitabrød, sammen med salat og tzatziki.