Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sjampinjong og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 200 g g sjampinjong sjampinjong
  • 0,5 stk stk hodekål hodekål
  • 2 ss ss olje olje
  • 1 ts ts provencekrydder provencekrydder
  • 1 ts ts salt salt
  • kajennepepper kajennepepper
  • 1 dl dl vann vann
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær laks i store terninger.

  • Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.

  • Brun lakseterningene lett i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.

  • Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter.

  • Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter. 

  • Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.

  • Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.

  • Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3-4 minutter.

Server med persille drysset over, med brød ved siden av.

Tips: Bruk gjerne skogssopp om du har.