Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Når du inviterer mange til middag, er det enkelt å grille en hel laksefilet. I denne oppskriften får laksen deilig smak av en marinade med honning og sitrongress.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 2 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss honning honning
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk

Potetsalat

  • 1,5 kg kg potet potet
  • 100 g g spinat spinat
  • 10 stk stk reddik reddik
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 4 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 2,5 dl dl majones majones
  • 2,5 dl dl rømme rømme
  • 5 ss ss pepperrot pepperrot

Framgangsmåte

  • Skrap lakseskinnet godt, skyll og tørk med tørkepapir. Dryss salt på kjøttsiden av fileten og la den ligge i ca. 10 minutter.

  • Legg laksen på et stykke smurt aluminiumsfolie og dryss på korianderfrø.

  • Finhakk chili, sitrongress og mynte. Press saft og riv skall av lime, og rør sammen med honning, chili, sitrongress og mynte. Smør blandingen over laksefileten.

  • Brett folien rundt laksen og legg på grillen i ca. 15 minutter. Legg lokk over om du har.

  • Åpne folien og dryss finhakket koriander over før servering.

Potetsalat

  • Kok potet, avkjøl og skjær i terninger.

  • Rens spinat og riv den litt opp.

  • Skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og riv opp friske korianderblad.

  • Bland sammen rømme, majones, korianderblad og revet pepperrot. Smak ev. til med mer pepperrot.

  • Vend inn de øvrige ingrediensene til potetsalaten.

Server laks med potetsalat. 

Tips: Laksen kan stekes i stekeovnen på 200 °C. Det tar noen minutter ekstra.