Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En lakseburger kan du fort lage inne for å servere ute. Oppskriften er en sommerfavoritt – garantert hos flere enn de yngste!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Potetskiver

  • 1 stk stk bakepotet bakepotet
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat
  • tomat tomat
  • agurk agurk
  • burgerbrød burgerbrød
  • dressing dressing

Framgangsmåte

  • Finhakk laksefileten og gressløk, og bland sammen med salt og pepper.

  • Form flate lakseburgere og stek dem i ca. 2 minutter på hver side.

Potetskiver

  • Kok bakepotet til den er nesten ferdigkokt, ca. 10-20 minutter og avkjøl.

  • Skjær poteten i ca. 0,5 cm tykke skiver og pensle med olje.

  • Dryss med salt og pepper, og grill potetskivene lett på grillen før servering.

Tilbehør

  • Vask salat, og skjær tomat og agurk i skiver.

Server lakseburger i burgerbrød med salat, grønnsaker og dressing, og med potetskiver ved siden av.

Tips: Du kan bruke småkakeformer til å trykke ut potetskivene i forskjellige figurer.