Ingefær- og chilimarinert laks

Laks på grill er kjempegodt, og en god marinade gjør laksen enda bedre. I denne oppskriften er marinaden laget av ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og olivenolje.
Ingredienser
- 600 g laksefilet, uten skinn og bein
- grillform
Marinade
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chili, rød
- 1 stk sitrongress
- 2 ss ingefær, frisk
- 0,5 dl olivenolje, kaldpresset
Framgangsmåte
Varm opp grillen og skjær laksefileten i serveringsstykker.
Finhakk hvitløk og chili, og skjær sitrongress i små biter.
Riv ingefær og bland med de andre ingrediensene til marinaden.
Legg laksestykkene i en smurt grillform og hell marinaden over.
Vend laksen så den blir dekket av marinade og la den ligge i 1-2 timer i romtemperatur.
Dekk formen med grillfolie eller lokk og grill laksen i ca. 15 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.
Server laksen med en frisk salat det finner du her.
Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.