Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det beste med å grave laksen selv er at det smaker mye bedre enn å kjøpe den ferdig. Man kan grave laks med ulike smaker og denne oppskriften er med ingefær. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 3 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ts ts ingefær, malt ingefær, malt
  • 1 ss ss mynte, frisk mynte, frisk

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Bland sammen salt, sukker og malt ingefær.

  • Riv fersk ingefær, finhakk mynte og ha i krydderblandingen.

  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.

  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.