Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Slik brukes og serveres norsk laks i det koreanske kjøkken. Denne oppskriften passer perfekt når du vil ha ekstra kos i helgen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 6 stk stk agari sopp agari sopp

Saus

  • 1 ts ts løk løk
  • 1 ss ss vårløk vårløk
  • 0,5 ss ss hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 ss ss mirin mirin
  • 2 ts ts sesamolje sesamolje
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Tilbehør

  • salat, småbladet salat, småbladet

Framgangsmåte

  • Skjær laks, paprika og sopp i strimler på ca. 6 cm og træ dem på spyd.

Saus

  • Finhakk løk, hvitløk og vårløk, og bland sammen med de andre ingrediensene til sausen. 

  • Smak til med litt pepper.

  • Pensle spydene med litt av sausen.

  • Varm olje i en stekepanne og stek spydene raskt til gyllen farge, ca. 1 minutt på hver side. De skal fortsatt ha rå kjerne.

Server spydene på tallerkener med sausen over og med salat ved siden av.