Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne retten er enkel å lage og krever lite planlegging. Den tilberedes kvelden før juleselskapet slik at man kan bruke tiden på gjestene.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss salt salt
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ts ts fennikel, malt fennikel, malt
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 stk stk avokado avokado

Dippsaus

  • 0,5 stk stk mango mango
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ts ts olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Grav laksen i en pose med sukker og salt over natten.

  • Ta laksen ut av posen og tørk av fileten med et tørkepapir. 

  • Bland spisskummen, paprikapulver, fennikel og chilipulver og gni laksen godt inn i blandingen.

  • Stek laks raskt, ca. 30 sekunder på hver side. Laksen skal ikke være gjennomstekt.

  • Skjær avocado i biter på ca. 2x2 cm.

Dippsaus

  • Skjær mango i små biter og bland med limesaft og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Skjær kryddergravet laks i skiver og server gravlaksen toppet med avocado og dippsaus.