Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Einerkvister på grillen sammen med laksen gir den en fin røyksmak. I denne oppskriften får laksen også smak av spennende krydder. En mild agurksalat runder det hele av. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 1 ts ts fennikel, malt fennikel, malt
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts salt salt

agurksalat

  • 2 stk stk agurk agurk
  • 3 stk stk lime lime
  • 100 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1,5 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 5 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i stykker på 0,5 kg hver. 

  • Bland spisskummen, fennikel, paprikapulver, chilipulver og salt. 

  • Rull laksestykkene i krydderblandingen og la dem ligge i 30 minutter.

  • Legg noen kvister einer på grillen når den har fått god varme, og grill laksestykkene i ca. 2 minutter på hver side, i einerrøyken.

Agurksalat

  • Skrell agurk, skrap ut frøene og skjær agurkstrimler med en ostehøvel.

  • Legg strimlene over i et dørslag, dryss over litt salt, og la dem stå og renne av seg i noen minutter.

  • Riv skall og press saft av lime, riv ingefær og finhakk koriander.

  • Bland yoghurt med skall og saft av lime, ingefær og koriander. 

  • Smak til med salt og pepper, og bland sammen med agurkstrimlene.

Server grillet laks med agurksalat, og pynt gjerne med noen blader frisk koriander.