Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en frisk og smakfull sommerrett. Grønnsaker med smak av eplejuice og hvitvin passer utmerket til kryddermarinert laks.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ts ts salt salt

Grønnsaker

  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 12 stk stk småløk småløk
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl eplejuice eplejuice
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • salt og pepper salt og pepper
  • grillfolie grillfolie

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker.

  • Bland sammen olivenolje, chilipulver, paprikapulver og salt, og vend fisken godt i marinaden. 

  • Grill laksen i ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsaker

  • Skjær paprika og squash i biter på ca. 3 cm.

  • Skrell småløk, men la de og cherrytomatene være hele.

  • Lag porsjonsformer med en kant på ca. 3 cm av dobbelbrettet grillfolie.

  • Fordel alle grønnsakene i formene og hell over olivenolje, eplejuice og hvitvin.

  • Dryss over litt salt og pepper, og grill grønnsakene i ca. 5 minutter.

Server grillet laks med grønnsakene.