Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks passer til sterke smaker, og i denne oppskriften får den en asiatisk smak av karri og kokosmelk. Som tilbehør kan du servere ris eller det du måtte ønske.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ts ts karri karri
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt salt

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i store terninger og finhakk løk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Smelt smør i en kasserolle, tilsett løk og karri, og la den surre til løken er blank. 

  • Rør inn hvetemel.

  • Spe med kokosmelk og la sausen få et godt oppkok.

  • Rør tomatterningene inn i sausen sammen med saften av sitron og soyasaus, og la sausen småkoke i 2-3 minutter.

  • Legg i laksen og la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.

  • Smak til med karri og salt.

Server laksen med persille drysset over og med ris ved siden av.