Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt laks i porsjonspakker. Lett å lage, lett å servere. Potetmos og stekte kantareller er spennende tilbehør i denne oppskriften.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 skiver skive sitroner sitron
  • 4 kvister kvist rosmarin, frisk rosmarin, frisk
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • salt og pepper salt og pepper
  • 4 ark ark bakepapir bakepapir
  • bomullshyssing bomullshyssing

Potetpuré

  • 1 kg kg potet potet
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Kantareller

  • 1 l l kantareller kantareller
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg hvert stykke på et ark bakepapir.

  • Dryss over salt og pepper, og legg på en sitronskive og en kvist rosmarin.

  • Fordel hvitvin i pakkene, brett sammen papiret og knyt igjen på toppen med bomullshyssing.

  • Legg pakkene på et stekebrett og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potetene, skjær dem i terninger og kok dem møre. 

  • Hell av kokevannet, tilsett smør og melk, og mos potetene til en jevn puré. 

  • Smak til med salt og pepper.

Kantareller

  • Rens kantarellene og stek i smør til de får en gyllenbrun farge.

  • Dryss over salt og pepper.

Server laksen med potetpuré og kantareller ved siden av.

Tips: Her kan du også bruke en annen sopp om du ikke får tak i kantareller.