Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften har vi latt oss inspirere av både indiske og greske smaker. Tzatziki lages vanligvis med mynte, men vi har tatt den til nye høyder med koriander.

Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 2 ts ts tandoori masala tandoori masala

Tomatsalat

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 5 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 ts ts sesamfrø, sort sesamfrø, sort
  • 1 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Tzatziki

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 3 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1 ts ts olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i serveringsstykker og riv skallet av lime.

  • Legg laksestykkene i en ildfast form, dryss over limeskall og tandoori masala, og bak i steneovnen i 10-12 minutter.

Tomatsalat

  • Skrell skallet av agurk.

  • Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.

  • Bland alle salatingrediensene sammen.

Tzatziki

  • Skrell skallet av agurk, ta ut kjernen og riv den grovt.

  • Dryss litt salt over agurken og la den hvile i 15 minutter.

  • Sil væsken av agurken.

  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen alle ingrediensene til tzatzikien.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med tomatsalat og koriandertzatziki.