Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi laksen en smak av det kreolske kjøkken med denne oppskriften. Kreolsk mat har mye smak og passer derfor utmerket til laks.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 2 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts timian, tørket timian, tørket
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts tabasco tabasco
  • 2,5 dl dl fiskebuljong fiskebuljong

Tilbehør

  • salat salat
  • ris ris

Framgangsmåte

  • Dryss laksefileten med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll av saltet, tørk fisken og skjær den i porsjonsstykker.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær løk, hvitløk og paprika i små terninger, og stek i smør til løken er blank og myk.

  • Rør inn tomater, tørket timian, paprikapulver, salt, tabasco og fiskebuljong.

  • La sausen koke forsiktig i 10-15 minutter, og jevn den med maisenna.

  • Smak om det trengs mer tabasco, sausen skal ha mye smak.

  • Legg laksestykkene i sausen og la trekke under lokk til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8 minutter.

Server med salat og ris ved siden av.