Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks kler eksotiske krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 2 ss ss soyaolje soyaolje
  • 2 ts ts curry paste, rød curry paste, rød
  • 4 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 1,5 ts ts soyasaus soyasaus
  • 0,5 dl dl vann vann
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 4 stk stk limeblad limeblad

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i store terninger.

  • Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og skjær i strimler.

  • Rens og skjær vårløk i tynne skiver, skjær limeblad i tynne strimler og kast stilken.

  • Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider, i 1-2 minutter.

  • Legg lakseterningene til side på et fat.

  • Surr sjalottløk i stekepannen i ca. 2 minutter.

  • Tilsett curry paste og kokosmelk, og rør ofte.

  • Ha i chili, soyasaus, vann, buljongterning og sukker.

  • Tilsett lakseterningene, vårløk og limeblad, og la det hele småkoke i 2-3 minutter.

Server med ris.

Tips: Om du vil ha en mildere variant kan du bruke mindre curry paste.