Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne retten er både enkel og god, du har alt i en form og vips så er middagen ferdig. Laks servert med sopp og dill er vellykket kombinasjon.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 200 g g kantareller kantareller
  • 200 g g sjampinjong sjampinjong
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 3 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • lakserogn lakserogn
  • ris ris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker, drypp over olivenolje og saften av sitron, og dryss med salt og pepper.

  • Skjær soppen i biter, stek i smør og dryss over salt og pepper.

  • Legg den stekte soppen og dill i en smurt ildfast form og legg laksestykkene over.

  • Sett et steketermometer i den tykkeste delen av laksen, dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 40 °C.

Server med lakserogn på toppen, med ris ved siden av.