Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks dekket med et lokk av urter, servert med sitronsaus og smørdampet agurk er en spennende kombinasjon av smaker. Denne retten passer perfekt som en søndagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 ss ss griljermel griljermel
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 2 ts ts estragon, frisk estragon, frisk
  • 3 ss ss sesamfrø sesamfrø

Saus

  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • 3 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 dl dl crème fraîche, lett crème fraîche, lett
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Dryss salt over laksen og la det trekke.

  • Skyll saltet av laksen i kaldt vann, tørk med et tørkepapir, og legg i en smurt, ildfast form.

  • Smelt smør.

  • Finhakk persille, timian og estragon, og bland med smør og griljermel. 

  • Fordel urteblandingen over laksen og dryss sesamfrø på toppen. 

  • Bak laksen i stekeovnen til den er såvidt gjennomstekt, 10-12 minutter.

Saus

  • Riv skallet og press saften av sitron og lime.

  • Pisk eggeplomme, og bland sammen med skallet og saften av sitron og lime i en liten bolle.

  • Sett bollen i vannbad med kokende vann, og pisk til sausen tykner.

  • Ta bollen av vannbadet og rør inn crème fraîche.

  • Smak til med salt og pepper. 

Tilbehør

  • Skjær agurk i lange, tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.

  • Finhakk persille.

  • Damp agurkskivene møre i smør og rør inn persille. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server laks med sitronsaus, smørdampede agurkskiver og kokte poteter.