Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island dressing er noe ingen kan si nei til. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 kvister kvist persille, frisk persille, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 stk stk egg egg
  • 0,5 dl dl melk melk
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende

Thousand Island dressing

  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 2 skiver skive sylteagurk sylteagurk
  • 4 stilk stilk gressløk gressløk
  • 4 ss ss majones majones
  • 4 ss ss lettrømme lettrømme
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • 4 stk stk pitabrød pitabrød
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk salathode salathode
  • sylteagurk sylteagurk

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i terninger.

  • Rens, vask og grovhakk persille.

  • Ha lakseterningene i en foodprosessor.

  • Tilsett salt og kjør sammen i noen sekunder.

  • Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.

  • Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.

  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.

  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.

Thousand Island dressing

  • Vask og rens rødløk og tomat.

  • Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

  • Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.

  • Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

Tilbehør

  • Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.

  • Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.

  • Vask og rens salaten.

Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.