Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir lakseburgeren ekstra god og saftig. Burger av laks er et sunt og friskt alternativ til middagen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss margarin margarin
  • salat salat
  • agurk agurk

Majones

  • 4 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 3 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts sennep sennep
  • 3 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Burgerbrød

  • 25 g g gjær gjær
  • 3,5 dl dl vann vann
  • 500 g g hvetemel hvetemel
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • melk melk
  • sesamfrø sesamfrø

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Finhakk laksefileten og bladpersille, og bland sammen med salt og pepper.

  • Form en flat lakseburger pr. porsjon og stek dem på middels varme i margarin i 2-3 minutter på hver side.

Burgerbrød

  • Rør ut gjæren i lunkent vann, og bland sammen med hvetemel, olivenolje og salt. 

  • Elt deigen godt og la heve til dobbel størrelse. Deigen skal være litt fuktig.

  • Del deigen i jevnstore emner, og bak ut til små flate emner. 

  • Legg på et stekebrett med bakepapir, pensle med melk og dryss med sesamfrø.

  • Hev til dobbel størrelse og stek dem i i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Majones

  • Bland eggeplomme og sennep. 

  • Tilsett olivenolje forsiktig under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server lakseburgerne i lune burgerbrød med sitronmajones, agurk og salat.

Tips: Du kan også kjøpe ferdig sitronmajones og burgerbrød i butikken.