Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 2 ts ts sennep sennep
  • 2 ss ss dill dill
  • 0,5 stk stk purre purre
  • olje olje

Kålsalat

  • 0,2 stk stk hodekål hodekål
  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 dl dl majones majones
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker

Ovnsbakte poteter

  • 12 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • olivenolje olivenolje
  • salt, grovt salt, grovt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i mindre biter. 

  • Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en foodprosessor til ønsket konsistens.

  • Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.

  • Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Kålsalat

  • Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.

  • Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.

  • Vend grønnsakene inn i dressingen.

Ovnsbakte poteter

  • Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.

  • Vend potetene i olivenolje.

  • Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.