Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Løvtynne, fristende Carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 bunt bunt dill, frisk dill, frisk
  • 1 bunt bunt kjørvel, frisk kjørvel, frisk
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 stk stk egg egg
  • 2 ts ts pepperrot pepperrot
  • 4 skiver skive rugbrød rugbrød
  • 4 ss ss seterrømme seterrømme

Framgangsmåte

  • Skjær laks i tynne skiver og dryss over litt salt og pepper.

  • Grovhakk dill og kjørvel, og vend dem i rapsolje, salt og pepper.

  • Kok egg til det er hardkokt og finhakk eggeplommen.

  • Riv pepperrot fint og skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig.

  • Rist brødskivene på tørr stekepanne til de blir sprø.

Server lakseskivene med urter, eggeplomme, pepperrot, rugbrød og seterrømme på toppen.