Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En frisk ingefæryoghurt og en søtlig teriyakasaus gjør denne laksemiddagen til en helt spesiell middagsopplevelse. Og fort går det også, bare prøv selv. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl teriyakisaus teriyakisaus
  • 4 pors pors eggnudler eggnudler
  • 0,25 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 100 g g minimais minimais
  • 3 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Ingefæryoghurt

  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175°C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Pensle laksen med teriyakisaus og bak den i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Pensle gjerne laksen igjen når den er ferdig i stekeovnen.

  • Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

  • Skjær brokkoli i små buketter, gulrot i skiver, og sukkererter og minimais i biter.

  • Stek grønnsakene i rapsolje i ca. 2 minutter, tilsett eggnudlene, og smak til med salt og pepper.

Ingefæryoghurt

  • Riv ingefær og bland med matyoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med grønnsaksblandingen og ingefæryoghurt.