Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Topp det beste med det beste: Lag ovnsbakt laks gratinert med en deilig hvitsaus og toppet med den fyldige og søte smaken av pekannøtter. Et godt alternativ til helgekos også!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 550 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 250 g g pastaskruer pastaskruer
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 5 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk løk løk

Saus

  • 2 ss ss smør smør
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 6 dl dl melk melk
  • 2 ts ts fiskekrydder fiskekrydder
  • 1 stk stk eggehvite eggehvite
  • 100 g g ost, revet ost, revet
  • pepper pepper

Topping

  • 3 skiver skive brød brød
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 dl dl pekannøtter pekannøtter
  • 50 g g parmesanost parmesanost

Tilbehør

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. 

  • Kok opp pastaskruer i vann med olivenolje som anvist på pakken. Sil av vannet når den er ferdig.

  • Skjær vårløk og løk i små biter.

  • Ha litt av pastaskruene i bunnen av en smurt ildfast form og legg laksefiletene over slik at de dekker hele formen. 

  • Legg løk og vårløk over laksen og tilsett resten av pastaskruene.

Saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemel. 

  • Spe med melk, litt om gangen. 

  • Krydre med fiskekrydder og pepper, og kok sausen til den blir passe tykk. 

  • Pisk eggehvite stiv og vend inn i sausen. 

  • Hell sausen over formen til den dekker skruene. 

  • Dryss over revet ost og stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter. 

Topping

  • Smuldre opp brødskivene i en skål og rør inn eggeplomme. 

  • Skjær pekannøtter i litt mindre biter og dryss over formen sammen med brødsmulene.

  • Riv over parmesanost og stek formen videre i ca. 10 minutter.

Server laksegrateng med revet gulrot og brød.