Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fredagsgodt for store og små. Nuggets basert på laks er en stor favoritt hos de som har vært så heldige å få smake. Prøv du også, det er enkelt å lage og suksessen uteblir ikke.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 stk stk egg egg
  • 4 ss ss griljermel griljermel
  • 2 ts ts tacokrydder tacokrydder
  • 1 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • salt og pepper salt og pepper

Ovnsbakte poteter

  • 600 g g potet potet
  • 1 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • salt og pepper salt og pepper

Krydderdipp

  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl majones majones
  • 0,5 ts ts sennep sennep
  • 0,5 ts ts tacokrydder tacokrydder
  • 2 ts ts sukker sukker

Tomatsalsa

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ts ts ketchup ketchup
  • salt og pepper salt og pepper
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 240 °C.

  • Skjær laksefileten i staver og dryss over litt salt og pepper.

  • Vend laksestavene i hvetemel, deretter i pisket egg og til slutt i en blanding av griljermel og tacokrydder.

  • Stek laksestavene på middels varm stekepanne på alle sider på til de er gylne.

Ovnsbakte poteter

  • Skrell og skjær potetene i staver på 6 cm.

  • Legg potetene i en ildfast form, hell over solsikkeolje og bland godt.

  • Stek midt i stekeovnen i 15 minutter.

  • Ta potetene ut og legg dem over på tørkepapir.

  • Dryss over salt og pepper.

Krydderdipp

  • Press saften av sitron og bland med de andre ingrediensene til dippen.

  • Smak til med salt og pepper.

Tomatsalsa

  • Finhakk tomat og basilikum, og bland med ketchup.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksenuggets med ovnsbakte poteter, krydderdipp og tomatsalsa.

Tips: Du kan også bruke en av ferdigsausene eller dressingene du har i kjøleskapet.