Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laksepakke er ovnsbakt laks i bakepapir med grønnsaker og potetpuré. Retten passer godt inn i en hektisk hverdag fordi den er både enkel og rask å lage.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 200 g g sukkererter sukkererter
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • bakepapir bakepapir

Potetpuré

  • 1 kg kg potet potet
  • 2 dl dl melk melk
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • 4 stilk stilk dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skjær laks i porsjonsstykker, og purre og gulrot i skiver.

  • Klipp bakepapiret i deler på ca. 25x25 cm.

  • Fordel purre, gulrot og sukkererter i midten av bakepapiret og legg laks på toppen.

  • Ha olivenolje, sitronsaft og dill over, og krydre med salt og pepper. 

  • Fold bakepapiret rundt laksen og grønnsakerne slik at det blir en tett pakke. 

  • Stek midt i stekeovnen i 10-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell og skjær potet i biter, og kok mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.

  • Hell av kokevannet, ha i melk og smør, og mos til en puré.

  • Smak til med salt og pepper. 

Server laksepakken med potetpuré.

Tips: I stedet for bakepapir kan man bruke aluminiumsfolie til laksepakkene.