Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en mettende salat med laks, potet og grønnsaker. Med en hjemmelaget dressing er retten komplett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 7 dl dl vann vann
  • 1 ss ss salt salt
  • 4 stk stk potet potet
  • 1 pakke pakke salat, blandet salat, blandet
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 8 stk stk oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten

Dressing

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 2 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i store biter.

  • Kok opp vann og salt, og la fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.

  • Avkjøl fisken og del den i mindre biter.

  • Kok potet, skrell og skjær i skiver.

  • Skyll salaten, skjær rødløk i tynne skiver, og del cherrytomater og oliven i to.

Dressing

  • Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og riv den grovt. Ha den i en sil og la den renne fra seg.

  • Riv skall av lime, finhakk hvitløk og timian, og bland med matyoghurt.

  • Vend inn agurken og smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen og brød ved siden av.