Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Deilig og enkel sommermat er fiskespyd med laks, fiskekaker og grønnsaker. Med hjemmelaget tzatziki er retten komplett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 2 stk stk fiskekake fiskekake
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 4 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 2 ss ss olje olje
  • 8 stk stk grillspyd grillspyd
  • salt og pepper salt og pepper

Tzatziki

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm.

  • Kok potet.
  • Del fiskekakene i fire og potetene i tykke skiver.

  • Vask, rens og skjær squash i tykke skiver.

  • Vask og del cherrytomatene i to.

  • Træ ingrediensene på grillspydene.

  • Pensle spydene med olje og dryss over litt salt og pepper.

  • Grill fiskespydene til fisken er gjennomstekt.

Tzatziki

  • Skrell agurk, riv grovt på rivjern og press ut så mye væske som du klarer.

  • Finhakk hvitløk og bland med agurk og yoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksespyd med tzatziki ved siden av.

Tips: Fiskespyd kan gjerne serveres i tortillalefse eller pitabrød.