Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laksetartar med både fersk og røykt laks er en lekker forrett som vil imponere gjestene. Denne oppskriften er enkel å lage, ser innbydende ut og smaker nydelig.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 125 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 50 g g røkt laks røkt laks
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • brød brød
  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • lakserogn lakserogn

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i små terninger og røykt laks i grove biter.

  • Finhakk basilikum, riv skallet og press saften av lime. 

  • Bland laks, røykt laks, basilikum, limeskall, limesaft, salt og kajennepepper.

  • Form blandingen til runde kaker.

Server laksetartar med ristet brød. Pynt gjerne med basilikum, lakserogn og skivet lime.