Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lakseterrin er ikke vanskelig å lage og den er vakker å se på når den skjæres i skiver. Anrett skivene på tallerkener med litt salat og server som en del av koldtbordet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 7 stk stk asparges asparges
  • 1,25 dl dl vann vann
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • salat salat
  • loff loff

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C. 

  • Kjør laksen i foodprosessor og sett den i kjøleskapet.

  • Rens asparges, brekk av den nederste delen og skrell stilkene. Del dem i to på langs.

  • Kok opp vann og smør, rør inn hvetemel, avkjøl litt og rør inn egg.

  • Avkjøl blandingen helt og rør den sammen med den malte laksen.

  • Spe med kald kremfløte og smak farsen til med salt, pepper og litt kajennepepper.

  • Fyll halvparten av farsen i godt smurt form. 

  • Legg i aspargesstilkene og fyll på resten av farsen.

  • Dekk formen med smurt aluminiumsfolie og stek terrinen i vannbad til den er fast, det tar ca. 1 time.

  • Avkjøl den under lett press.

Server terrinen med salat og ristet loff.