Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bytt ut kjøtt med laks, og vips så har du en deilig og sunn lasagne. Du kan også bruke andre typer fisk eller kombinere med skalldyr. Perfekt til helgekosen!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 dl dl hvitvin hvitvin
  • 12 stk stk lasagneplater lasagneplater

ostesaus

  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 3 dl dl ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper

tomatsaus

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i terninger, og finhakk løk. 

  • Kok løk og laks i hvitvin i 2 minutter.

  • Sil av laks og løk, og hell vinen tilbake i kasserollen.

Ostesaus

  • Pisk sammen hvetemel og fiskebuljong, og pisk jevningen inn i vinen.

  • Tilsett kremfløte, og la sausen koke noen minutter.

  • Rør deretter inn to tredel av osten, og smak til med salt og pepper.

Tomatsaus

  • Finhakk hvitløk og surr den i smør til den er myk. 

  • Rør inn grovhakkede tomater og tomatpuré, og la koke i 3-5 minutter.

  • Smak til med salt og kajennepepper. 

  • Bland forsiktig inn laks og løk i sausen.

  • Legg tomatsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form.

  • Avslutt med ostesaus, og dryss resten av osten over.

  • Stek lasagnen i stekeovnen i 20-25 minutter.

Server lasagnen med salat ved siden av.