Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt laks er raskt og enkelt, og mens maten står i ovnen kan du dekke bordet. Lime, karri, tomatpuré og dill gir denne oppskriften en spennende smak.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 0,5 ts ts karri karri
  • 0,5 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 1 stk stk lime lime
  • salt salt

Tilbehør

  • ris ris
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksefilet i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Rør sammen matfløte, fiskebuljongterning, karri, dill og tomatpuré, og kok opp under omrøring. 

  • Press saften av lime, og smak til sausen med limesaften og salt.

  • Hell sausen over laksen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.

Server med ris og salat. Pynt gjerne med litt frisk dill.