Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Maki sushi med laks, mango og agurk er den perfekte kombinasjon av både farger og smaker. Det er enkelt, og ikke minst sosialt å lage sushi sammen. Nyt kvelden og maten!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1,5 ss ss sukker sukker
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 dl dl riseddik riseddik
  • 8 dl dl sushiris sushiris
  • 1 stk stk mango mango
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 6 stk stk noritang noritang
  • bambusmatte bambusmatte

Tilbehør

  • wasabi wasabi
  • soyasaus, lys soyasaus, lys
  • ingefær, syltet ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær laks, mango og agurk i strimler på ca. 1 cm i tykkelse.

  • Klipp vekk en fjerdedel på langsiden av hvert noriark.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca 3 cm.

  • Fordel laks, mango og agurk langs den nederste kanten av arket.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.