Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt laks marinert med spennende krydder, servert i tortilla sammen med tomat og salat er perfekt helgekos. Dette blir fort en favoritt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • 2 stk stk tomat tomat
  • salt salt

Marinade

  • 1,5 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 0,5 ts ts oregano oregano
  • 2 ss ss limesaft limesaft

Tilbehør

  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 2 ss ss limesaft limesaft
  • 8 stk stk tortillawrap tortillawrap
  • guacamole guacamole
  • bønner, brune bønner, brune

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laks i terninger på ca. 3 cm.

  • Strimle salaten og skjær tomat i små biter.

Marinade

  • Rør sammen spisskummen, presset hvitløk, olivenolje, paprikapulver, kajennepepper og oregano, og limesaft.

  • Legg lakseterningene i en ildfast form og hell marinaden over.

  • Sett formen i kjøleskap og la laksen marinere i minst 20 minutter.

  • Dryss over litt salt og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek i stekeovnen ca. 12 minutter.

Tilbehør

  • Bland lettrømme med limesaft.

  • Varm tortilla etter anvisning på pakken.

Legg laks, salat og tomat i tortilla, og server med limerømme, guacamole og brune bønner ved siden.