Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Med denne oppskriften som utgangspunkt kan du lett imponere både familie og venner i julen. Her marinerer du laks i tre forskjellige spennende smaker. God jul! 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein

APPELSIN OG STJERNEANIS

  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 5 stk stk stjerneanis stjerneanis
  • 0,5 ts ts sukker sukker
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Eple og kapers

  • 1 stk stk eple eple
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss kapers kapers
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Rødkål og stilton

  • 1,5 dl dl rødkål rødkål
  • 2 ss ss majones majones
  • 0,5 dl dl stilton ost stilton ost
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 60 °C.

  • Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

  • Bak laksen i stekeovnen i 15 minutter.

  • Fordel bitene i tre skåler, en til hver marinade.

Appelsin og stjerneanis

  • Strimle det gule skallet og press saften av appelsin.

  • Bland appelsinskall og appelsinsaft med hele stjerneanis, sukker og salt.

  • Rør til sukkeret er oppløst og smak til med pepper.

  • Hell marinaden over laksebitene i en av skålene, bland forsiktig og dekk med plastfolie.

  • La stå og marinere i 1 time før servering.

Eple og kapers

  • Skjær eple i små terninger, press saften av sitron, og bland disse med kapers og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper, og la marinaden stå og trekke i noen minutter.

  • Hell marinaden over laksebitene i en av skålene, bland forsiktig og dekk med plastfolie.

  • La stå og marinere i 1 time før servering.

Rødkål og stilton

  • Finstrimle rødkål, bland med majones, og la det stå og trekke litt.

  • Smuldre osten og tilsett halvparten i kålblandingen.

  • Legg kålblandingen over laksebitene i den siste skålen og dryss over resten av osten og finhakket gressløk.

  • Dekk med plastfolie og la stå 1 time før servering.

Server i skålene eller på fat.

Tips: Stilton ost kan byttes med en annen blåmuggost.