Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her er sommerens perfekte grillmåltid. Denne oppskriften har fått hjernen-ikonet fordi den inneholder næringsstoffer som er bra for hjernens funksjonalitet. 

  

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl soyaolje soyaolje
  • 1 ss ss oyster sauce oyster sauce

Salsa

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 ss ss teriyakisaus teriyakisaus

Tilbehør

  • nypotet nypotet

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en skål.

  • Bland soyaolje og oyster sauce, hell over laksen og la det stå 2-3 timer.

  • Tørk laksen lett med tørkepapir, og grill den i 1-2 minutter på hver side.

Salsa

  • Rens og skjær grønnsakene i små terninger, bland dem med hakket persille, olivenolje, sitronsaft og teriyakisaus.

  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet laks med salsa og nypoteter. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.