Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks på grillen er like enkelt som det er godt. Siden laksen lages i en fei er det en fordel å starte med guacamolen. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 480 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • salt og pepper salt og pepper

Guacamole

  • 2 stk stk avokado avokado
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 bunt bunt koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 4 stk stk maiskolbe maiskolbe
  • 100 g g smør smør

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, og krydre med salt og pepper.

  • Grill laksen i 3 minutter på hver side.

Guacamole

  • Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet med en skje. 

  • Mos avokadokjøttet med en gaffel i en skål.

  • Press saften av lime og finhakk rødløk, koriander og chili.

  • Bland alt sammen, og smak til med salt og pepper.

  • Sett til avkjøling i kjøleskapet før servering.

Tilbehør

  • Del maiskolbe i to.

  • Ha et tynt lag smør på maiskolbene og grill et par minutter.

Server grillet laks med guacamole og maiskolbe. 

Tips: Grillet loffskiver passer også til denne retten.