Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne fiskegryten med smak av Middelhavet. Den er lett å lage og passer perfekt til både hverdagsmat og helgekos.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 0,5 stk stk appelsin appelsin
  • 800 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 ts ts chilipasta chilipasta
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 10 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • salt salt
  • olje olje

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær laks i 3 cm terninger og riv skall av appelsin.

  • Skjær løk i tynne båter, finhakk hvitløk og surr på svak varme til løken er blank.

  • Tilsett tomatpuré og la det surre litt. 

  • Tilsett appelsinskall, hermetiske tomater og fiskebuljong. La det koke i ca. 15 minutter uten lokk.

  • Smak til med chilipasta, sitronsaft og salt.

  • Legg lakseterningene i sausen og la dem trekke til de nesten er kokt.

  • Skjær oliven i ringer og ha i gryten sammen med reker ved servering. 

Server gryten med brød ved siden av og gjerne litt friske urter på toppen.