Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Minipai med laks og kveite fylt med tomatpesto og toppet med revet ost er utrolig enkelt og kjempegodt. Nydelig til helgekos, med store variasjonsmuligheter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 8 stk stk oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten
  • 6 plater plate butterdeig butterdeig

Tomatpesto

  • 100 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 3 ss ss parmesanost parmesanost
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 100 g g ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Topping

  • 50 g g røkt laks røkt laks
  • 0,5 dl dl lettrømme lettrømme
  • 2 ss ss balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 100 g g ruccolasalat ruccolasalat
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveitefileten og laksefileten i strimler, og rødløk i tynne skiver.

  • Del cherrytomat og oliven i to.

  • Kjevle butterdeig til 0,5 cm tykkelse, del i passe stykker og legg i paiformer.

Tomatpesto

  • Ha ingrediensene i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn mos.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør tomatpesto i paiformene.

  • Fordel fisken og grønnsakene i paiene, og legg ost på toppen.

  • Stek paiene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Topping

  • Skjær røkt laks i strimler.

  • Rør sammen lettrømme og balsamicoeddik, og bland med røkt laks og ruccolasalat.

  • Smak til med nykvernet sort pepper.

Ha toppingen over paiene, og server.