Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Moussaka er en kjent rett fra Hellas, som vi her har gitt en norsk vri med laks. Servert med en enkel tomatsalat ved siden av er dette en enkel rett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk aubergine aubergine
  • 2 ss ss olje olje
  • 1 ss ss smør smør
  • 3 dl dl kesam kesam
  • 1 ts ts basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 dl dl ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Tomatsalat

  • 4 stk stk tomat tomat
  • 6 ss ss olje olje
  • 2 ss ss rødvinseddik rødvinseddik
  • 1 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær laksen i tynne skiver.

  • Vask aubergine og skjær i skiver på langs.

  • Stek aubergineskivene lett i en blanding av olje og smør, og legg halvparten i en ildfast form.

  • Legg lakseskivene over auberginen og dryss med salt.

  • Rør sammen kesam og basilikum, og ha halvparten over laksen.

  • Ha over resten av aubergine, så resten av kesamen og dryss revet ost på toppen.

  • Stek i stekeovnen til alt er gjennomstekt og overflaten er gyllen, ca. 40 minutter.

Tomatsalat

  • Skjær tomatene i biter og dryss over salt og pepper.

  • Rør sammen olje og rødvinseddik, og vend inn tomatene sammen med basilikum.

Server moussaka med tomatsalat ved siden av.