Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften får laksen en herlig overflate med de søte smakene av koriander, mandler og sesamfrø, mens den syrlige vinaigretten utfyller smaken.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl mandler mandler
  • 3 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 4 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • olje olje

Vinaigrette

  • 8 stk stk sjampinjong sjampinjong
  • 1 ss ss smør smør
  • 3 dl dl vann vann
  • 1 dl dl eddik eddik
  • salt salt

Tilbehør

  • 12 stk stk småløk småløk
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Skjær laks i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt.

  • Grovhakk mandler og finhakk koriander. 

  • Bland mandler, koriander, sesamfrø og pepper, og varm det i en stekepanne.

  • Ta nøtteblandingen ut av stekepannen og legg den ene siden av laksen ned blandingen.

  • Stek laksen i olje i ca. 3 minutter.

Vinaigrette

  • Skjær sopp i terninger og stek i smør til den er brun.

  • Tilsett eddik og vann, og kok i 10 minutter.

  • Kjør blandingen til en jevn saus i en blender.

  • Varm småløk i vinaigretten.

Server nøttepanert laks med vinaigretten, småløk og cherrytomater.