Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En omelett kan du spise både nystekt og avkjølt. En avkjølt omelett gjør seg godt i matboksen. Med grovt brød og grønnsaker ved siden av får du et næringsrikt måltid.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 50 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 knivsodd knivsodd salt salt
  • 2 ts ts melk melk
  • 1 ts ts margarin, flytende margarin, flytende
  • 2 ss ss ost, revet ost, revet

Tilbehør

  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 6 staver stav agurk agurk
  • 1 skiver skive brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger og vårløk i tynne skiver.

  • Knekk egg i en bolle og pisk sammen med melk og salt.

  • Ta en dyp stekepanne med lokk og ha på middels varme.

  • Ha i margarin og la det bli varmt før du har i eggeblandingen.

  • Fordel laksen, vårløk og revet ost over, og legg på lokk.

  • Sett varmen ned til laveste trinn og stek i ca. 5 minutter. Den er ferdig straks egget har stivnet.

Server omeletten lun med grovt brød, gulrotstaver og agurkstaver.

Tips: I denne oppskriften kan du bruke annen fersk fisk f.eks. hyse, torsk, sei, steinbit eller ørret. Røykt fisk er også godt i omeletten. Husk at fisken må være helt fri for skinn og bein.