Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sitrus, honning og dijonsennep gir ovnsbakt laks en frisk og god smak. Server med couscoussalat så har du en enkel og spennende middag på bordet.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss honning honning
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • salt og pepper salt og pepper

Couscoussalat

  • 3 dl dl couscous couscous
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 dl dl erter, frisk erter, frisk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • lime lime

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Press saft av sitron og lime, og bland med honning, dijonsennep og paprikapulver. Smak til med pepper.

  • Skjær laks i serveringsstykker, dryss med salt og legg i en smurt ildfast form. 

  • Ha marinaden over laksen og stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Couscoussalat

  • Kok couscous som anvist på pakken.

  • Tilsett smør, og rør i couscousen så den løser seg litt opp.

  • Tilsett erter mens couscousen enda er varm, og la stå til ertene blir gjennomvarme.

  • Skjær rødløk i tynne strimler og riv hjertesalat i mindre biter. Bland rødløk og salat med couscousen, smak til med salt og pepper, og bland inn olivenolje. 

Server ovnsbakt laks med couscoussalat og limebåter.

Tips: Ovnsbakt laks kan gjerne har litt rå kjerne når du tar den ut av stekeovnen. Da unngår du at laksen blir tørr.