Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Parmesan er en ost med mange bruksområder. Her har vi brukt den til å komplimentere laksen. Server med salat og pasta, og middagen er komplett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 25 g g parmesanost parmesanost

Tomatsalat

  • 3 stk stk tomat tomat
  • 0,25 stk stk rødløk rødløk
  • 0,25 stk stk agurk agurk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss balsamicoeddik balsamicoeddik
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • pasta pasta

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss på salt og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Drypp over olivenolje. Riv parmesanosten fint og dryss over laksen.

  • Stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tomatsalat

  • Skjær tomat i båter, rødløk i tynne skiver og agurk i terninger.

  • Bland sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med litt salt og pepper.

  • Hell dressingen over grønnsakene og vend den godt inn.

Server laksen med tomatsalaten og kokt pasta.